Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaGenelHadisleri Kur'an'a Nasıl İnkar Ettirdiler?

Hadisleri Kur’an’a Nasıl İnkar Ettirdiler?

Hadislerin/sünnetin Kur’an-ı Kerime inkar ettirildiği ayetlere geçmeden önce inkarcıların neyi nasıl yaptıklarına dair bir kaç kelam edelim. Ondan sonra da sünneti inkar için tahrif ettikleri ve tahrif etmeye cesaret edemedikleri ayetlere göz atarız.

İNKARCILAR NE YAPIYORLAR?

Hadisleri inkar edenler aynı zamanda birer Kur’an-ı Kerim inkarcısı ve geniş manada İslam düşmanıdırlar. “Sadece Kur’an” demeleri, kendilerini “Kur’ancı” ve “Mealci” gibi isimlerle bizlere tanıtmaları gerçek yüzlerini, gaye ve amaçlarını kamufle etmek içindir.

Onların en büyük marifetleri ilmi insanlığa hizmet için değil, İslam Dini’ni ortadan kaldırmak için kullanıyor olmalarıdır. İslam Düşmanları’ndan aldıkları emirleri daha fazlasıyla yerine getirmek için ihanette birbirleriyle yarışıyorlar.

İnkarcılar Hadisi, Kur’an-ı Kerim’e inkar ettirme ihanetine bile kalkışarak çirkin yüzlerini göstermişlerdir. Onlar inkar yolunda hüküm, ilim, kural, ahlak tanımazlar.

SÜNNETİ KUR’AN’A İNKAR ETTİRME İHANETİ

Tesbit edebildiğim kadarıyla Kur’an-ı Kerim’in 36 ayetinde دث ح kökünden gelen حَدٖيث kelimesi geçiyor. İnkarcılar bu ayetlerden 8 tanesine “hadis” kelimesinin ıstılahi manası olan “hadis” mealini verirler. Diğer 28 ayete de “hadis” kelimesinin lügat manası olan “söz, haber, hikaye…” gibi manalar verirler.

Hadis İnkarcıları’nın 8 ayetin manalarını tahrif etmeleri hadisleri Kur’an-ı Kerim’e inkar ettirme gayesini taşır. Diğer 28 ayete de “hadis” manasını vererek tahrif etmeleri halinde kumpasları geri tepecek ve rezil olacaklardır. Bu da bize inkarcıların Hadisin inkarı ile Kur’an-ı Kerim’in tahrif ve inkarına aynı anda başladıklarını göstermektedir.

HADİS’İN KELİME VE ISTILAHÎ MANALARI

Hadis Kelimesinin Lügat Manası.

Hadis, sözlükte, yeni anlamına geldiği gibi hikâye, rivayet, tarihî malumat manasına da gelmektedir. Ancak kelimenin ağırlık kazanan manası “söz ve haber”dir. Kur’an-ı Kerim’de genellikle bu manada kullanılmıştır.

Hadis Kelimesinin Istılâhî Manası

Hadis ıstılâhta, Hazreti Peygamber’in söz, fiil ve takrirleridir. Rasûlullah’ın fizikî ahvali ve sıfatları ile ilgili rivayetler ile sahabe ve tabiînden nakledilen sözler de buna dâhildir.

Sünnet ve haber, hadis ile eş anlamda kullanılmıştır. Hadis ile sünnet arasında çok ince bir mana farkı vardır.

KUR’AN AYETLERİNİ KİMLER TAHRİF ETTİ?

İçerisinde حَدٖيث  (hadis) kelimesi geçen 36 ayetten 8 tanesinin mealini kim nasıl tahrif etti, bir buna bakalım:

Kur’an Ve Sünnet İnkarcıları’nın ikinci duayeni sayılan Süleyman Ateş yazdığı Kur’an Meali’nde 3 ayete “hadis” mealini vererek tahrif eder. Bu ayetler:
31 Lokman Suresi, Ayet 6.
45 Câsiye Suresi, Ayet 6.
77 Mürselat suresi, Ayet 50.

Yaşar Nuri Öztürk ve Edip Yüksel bu 3 ayete 5 ayete daha ekleyerek, yani 5 ayete daha “hadis” meali vererek tahrif edilen ayetlerin sayısını 8’e çıkarırlar.
4 Nisa, 87.
52 Tur, 34.
7 A’raf, 185.
12 Yusuf, 111.
39 Zümer, 23.

Diğerlerinin meallerine bakmadım bile… Bütün bunlar bize inkarcıların Hadisin inkarı ile Kur’an-ı Kerim’in tahrif ve inkarına aynı anda başladıklarını göstermektedir.

HADİS İNKARCILARININ TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER VE DOĞRU MEALLERİ

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 1

اَللّٰهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ لَيَجْمَعَنَّكُمْ اِلٰى يَوْمِ الْقِيٰمَةِ لَارَيْبَ فٖيهِ وَمَنْ اَصْدَقُ مِنَ اللّٰهِ حَدٖيثًا

YANLIŞ MEAL 1:
O Allah’tır, O’ndan başka ilah yoktur. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. Hadis söyleme bakımından, Allah’tan daha sadık kim olabilir?” (4 Nisa, 87)

DOĞRU MEAL 1:
“O Allah’tır, O’ndan başka ilah yoktur. Hakkında hiçbir kuşku bulunmayan kıyamet gününde, hepinizi muhakkak bir araya toplayacaktır. Söz söyleme bakımından, Allah’tan daha sadık kim olabilir?” (4 Nisa, 87)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 2

تِلْكَ اٰيَاتُ اللّٰهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ فَبِاَیِّ حَدٖيثٍ بَعْدَ اللّٰهِ وَاٰيَاتِهٖ يُؤْمِنُون

YANLIŞ MEAL 2:
“İşte bunlar, Allah’ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah’tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise inanıyorlar?!” (45 Câsiye, 6.)

DOĞRU MEAL 2:
“İşte bunlar, Allah’ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah’tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanıyorlar?!” (45 Câsiye, 6.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 3

فَبِاَیِّ حَدٖيثٍ بَعْدَهُ يُؤْمِنُونَ

YANLIŞ MEAL 3:
“Artık bundan sonra hangi hadise iman edecekler?” (77 Mürselat, 50.)

DOĞRU MEAL 3:
“Artık bundan sonra hangi söze iman edecekler?” (77 Mürselat, 50.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 4

فَلْيَاْتُوا بِحَدٖيثٍ مِثْلِهٖ اِنْ كَانُوا صَادِقٖينَ

YANLIŞ MEAL 4:
Eğer doğru sözlü iseler, o Kur’an‘ın benzeri bir hadis getirsinler.” (52 Tur, 34.)

DOĞRU MEAL 4:
Eğer doğru sözlü iseler, o Kur’an‘ın benzeri bir söz getirsinler.” (52 Tur, 34.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 5

.وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرٖى لَهْوَ الْحَدٖيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا اُولٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهٖينٌ

YANLIŞ MEAL 5:
“İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.” (31 Lokman, 6)

DOĞRU MEAL 5:
“İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için söz eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.” (31 Lokman, 6)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 6

.اَوَلَمْ يَنْظُرُوا فٖى مَلَكُوتِ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ وَمَا خَلَقَ اللّٰهُ مِنْ شَیْءٍ وَاَنْ عَسٰى اَنْ يَكُونَ قَدِ اقْتَرَبَ اَجَلُهُمْ فَبِاَیّ حَدٖيثٍ بَعْدَهُ يُؤْمِنُونَ

YANLIŞ MEAL 6:
“Göklerin ve yerin melekûtuna, Allah’ın yarattığı herhangi bir şeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur’an’dan sonra hangi hadise iman ediyorlar?” (7 A’raf, 185.)

DOĞRU MEAL 6:
“Göklerin ve yerin melekûtuna, Allah’ın yarattığı herhangi bir şeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur’an’dan sonra hangi söze iman ediyorlar?” (7 A’raf, 185.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 7

.لَقَدْ كَانَ فٖى قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِاُولِى الْاَلْبَابِ مَا كَانَ حَدٖيثًا يُفْتَرٰى وَلٰكِنْ تَصْدٖيقَ الَّذٖى بَيْنَ يَدَيْهِ وَتَفْصٖيلَ كُلِّ شَیْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

YANLIŞ MEAL 7:
“Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur’an, uydurulacak bir hadis değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.” (12 Yusuf, 111)

DOĞRU MEAL 7:
“Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur’an, uydurulacak bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.” (12 Yusuf, 111)

İNKARCILARIN TAHRİF ETTİKLERİ AYETLER 8

اَللّٰهُ نَزَّلَ اَحْسَنَ الْحَدٖيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِىَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذٖينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلٖينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ اِلٰى ذِكْرِ اللّٰهِ ذٰلِكَ هُدَى اللّٰهِ يَهْدٖى بِهٖ مَنْ .يَشَاءُ وَمَنْ يُضْلِلِ اللّٰهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ

YANLIŞ MEAL 8:
“Allah kitabını en güzel hadisle, en güzel benzetmelerle, en güzel misallerle indirdi. Rablerinden korkanların ondan derileri ürperir. Sonra da hem derileri hem de kalpleri, Allah’ın zikri/ Kur’an’ı karşısında yumuşar. Bu, Allah’ın kılavuzudur ki, onunla dilediğini/ dileyeni hidayete erdirir. Allah’ın saptırdığına gelince, ona kılavuzluk edecek yoktur.” (39 Zümer, 23.)

DOĞRU MEAL 8:
“Allah kitabını en güzel kelamla, en güzel benzetmelerle, en güzel misallerle indirdi. Rablerinden korkanların ondan derileri ürperir. Sonra da hem derileri hem de kalpleri, Allah’ın zikri/ Kur’an’ı karşısında yumuşar. Bu, Allah’ın kılavuzudur ki, onunla dilediğini/ dileyeni hidayete erdirir. Allah’ın saptırdığına gelince, ona kılavuzluk edecek yoktur.” (39 Zümer, 23.)

HADİSLERİ KUR’AN’A İNKAR ETTİRMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER

Yukarıda tahrif edilen ayetlerin doğru meallerini vererek inkarcıların amaçlarını ortaya koymaya çalıştık. İnkarcılar, planlarının çökeceğini bildikleri için diğer 28 ayetin yanından bile geçmediklerini biliyoruz. Eğer bu ayetlere de “hadis” meali verselerdi, Hadisleri Kur’an-ı Kerim’e inkar ettirme çabaları anında çökecekti.

İnkar için Kur’an ve Sünnet’e yaptıklarının dehşet ve kötülüğünü anlatabilecek bir tek kelime bulamıyorum. İşlerine geldiği gibi ayetlerin orasını burasını yontarak, hakkı gizleme ihanetlerine sessiz kalamazdım. Ancak tahrif etmeye cesaret edemedikleri ayetleri size anlatarak maskelerini düşürürüm Allah’ın izniyle.

İşte tahrif etmeye hem cesaret edemedikleri hem de görmemeye çalışarak inkar ettikleri ayetler:

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 1

يَوْمَئِذٍ يَوَدُّ الَّذٖينَ كَفَرُوا وَعَصَوُا الرَّسُولَ لَوْ تُسَوّٰى بِهِمُ الْاَرْضُ وَلَا يَكْتُمُونَ اللّٰهَ حَدٖيثًا

DOĞRU MEAL 1:
“O kıyamet günü, Allah’ı inkar edip Peygamber’e isyan edenler, yer yarılıp içine girmiş olmayı isterler ve Allah’tan hiçbir sözü gizleyemezler.” (4 Nisa 42)

YANLIŞ MEAL 1:
“O kıyamet günü, Allah’ı inkar edip Peygamber’e isyan edenler, yer yarılıp içine girmiş olmayı isterler ve Allah’tan hiçbir hadisi gizleyemezler.” (4 Nisa 42)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 2

اَيْنَ مَا تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنْتُمْ فٖى بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ وَاِنْ تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُوا هٰذِهٖ مِنْ عِنْدِ اللّٰهِ وَاِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هٰذِهٖ مِنْ عِنْدِكَ قُلْ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ اللّٰه فَمَالِ هٰؤُلَاءِ الْقَوْمِ لَا يَكَادُونَ يَفْقَهُونَ حَدٖيثًا

DOĞRU MEAL 2:
“Nerede olursanız olun ölüm sizi yakalayacaktır. Titizlikle korunan muhteşem kulelerde olsanız bile. Onlara bir iyilik isabet ettiğinde, “Bu, Allah katındandır!” derler. Ama kendilerine bir kötülük dokunduğunda, “Bu senin yüzündendir.” derler. De ki: “Hepsi, Allah katındandır.” Şu topluluğa ne oluyor ki, neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar!” (4 Nisa 78)

YANLIŞ MEAL 2:
“Nerede olursanız olun ölüm sizi yakalayacaktır. Titizlikle korunan muhteşem kulelerde olsanız bile. Onlara bir iyilik isabet ettiğinde, “Bu, Allah katındandır!” derler. Ama kendilerine bir kötülük dokunduğunda, “Bu senin yüzündendir.” derler. De ki: “Hepsi, Allah katındandır.” Şu topluluğa ne oluyor ki, neredeyse hiçbir hadisi anlamıyorlar!” (4 Nisa 78)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 3

فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلٰى اٰثَارِهِمْ اِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهٰذَا الْحَدٖيثِ اَسَفًا

DOĞRU MEAL 3:
“Şimdi sen, bu söze inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.” (18 Kehf, 6.)

YANLIŞ MEAL 3:
“Şimdi sen, bu hadise inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.” (18 Kehf, 6.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 4

.اَفَمِنْ هٰذَا الْحَدٖيثِ تَعْجَبُونَ
.وَتَضْحَكُونَ وَلَا تَبْكُون
.وَاَنْتُمْ سَامِدُونَ

DOĞRU MEAL 4:
“Şimdi siz bu sözden mi hayrete düşüyorsunuz? Gülüyorsunuz, ağlamıyorsunuz! Ve siz, kibirlenip kafa tutarak sersemce somurtuyorsunuz.” (53 Necm, 59-61)

YANLIŞ MEAL 4:
“Şimdi siz bu hadisden mi hayrete düşüyorsunuz? Gülüyorsunuz, ağlamıyorsunuz! Ve siz, kibirlenip kafa tutarak sersemce somurtuyorsunuz.” (53 Necm, 59-61)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 5

تَنْزٖيلٌ مِنْ رَبِّ الْعَالَمٖينَ
اَفَبِهٰذَا الْحَدٖيثِ اَنْتُمْ مُدْهِنُونَ
.وَتَجْعَلُونَ رِزْقَكُمْ اَنَّكُمْ تُكَذِّبُونَ

DOĞRU MEAL 5:
“Âlemlerin Rabbi’nden indirilmiştir. Şimdi siz, bu sözü mü küçümsüyorsunuz ve Allah’ın verdiği rızka O’nu yalanlayarak mı şükrediyorsunuz?” (56 Vakıa, 80-82)

YANLIŞ MEAL 5:
“Âlemlerin Rabbi’nden indirilmiştir. Şimdi siz, bu hadisi mi küçümsüyorsunuz ve Allah’ın verdiği rızka O’nu yalanlayarak mı şükrediyorsunuz?” (56 Vakıa, 80-82)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 6

فَذَرْنٖى وَمَنْ يُكَذِّبُ بِهٰذَا الْحَدٖيثِ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ

DOĞRU MEAL 6:
“Bu sözü yalanlayanla beni baş başa bırak. Onları, bilmedikleri yerden yakalayacağız.” (68 Kalem, 44)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 7

YANLIŞ MEAL 6:
“Bu hadisi yalanlayanla beni baş başa bırak. Onları, bilmedikleri yerden yakalayacağız.” (68 Kalem, 44)

رَبِّ قَدْ اٰتَيْتَنٖى مِنَ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنٖى مِنْ تَاْوٖيلِ الْاَحَادٖيثِ فَاطِرَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ اَنْتَ وَلِيّٖ فِى الدُّنْيَا وَالْاٰخِرَةِ تَوَفَّنٖى مُسْلِمًا وَاَلْحِقْنٖى بِالصَّالِحٖينَ

DOĞRU MEAL 7:
“Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.” (12 Yusuf 101)

YANLIŞ MEAL 7:
“Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana hadislerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.” (12 Yusuf 101)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 8

وَاِذَا رَاَيْتَ الَّذٖينَ يَخُوضُونَ فٖى اٰيَاتِنَا فَاَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتّٰى يَخُوضُوا فٖى حَدٖيثٍ غَيْرِهٖ وَاِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلَا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرٰى مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمٖينَ

DOĞRU MEAL 8:
“Âyetlerimiz hakkında dedikoduya dalanları gördüğün vakit başka bir söze dalıncaya kadar onlardan yüz çevir, uzaklaş. Şayet şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra (kalk), o zalimler grubu ile beraber oturma.” (6 En’am 68)

YANLIŞ MEAL 8:
“Âyetlerimiz hakkında dedikoduya dalanları gördüğün vakit başka bir hadise dalıncaya kadar onlardan yüz çevir, uzaklaş. Şayet şeytan sana unutturursa hatırladıktan sonra (kalk), o zalimler grubu ile beraber oturma.” (6 En’am 68)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 9

هَلْ اَتٰیكَ حَدٖيثُ مُوسٰى

DOĞRU MEAL 9:
“(Ey Muhammed!) Mûsâ’nın haberi sana geldi mi?” (79 Naziat 15)

YANLIŞ MEAL 9:
“(Ey Muhammed!) Mûsâ’nın hadisi sana geldi mi?” (79 Naziat 15)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 10

وَهَلْ اَتٰيكَ حَدٖيثُ مُوسٰى

DOĞRU MEAL 10:
“Mûsâ’nın haberi sana ulaştı mı?” (20 Ta-ha 9)

YANLIŞ MEAL 10:
“Mûsâ’nın hadisi sana ulaştı mı?” (20 Ta-ha 9)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 11

.هَلْ اَتٰيكَ حَدٖيثُ الْجُنُودِ
.فِرْعَوْنَ وَثَمُودَ

DOĞRU MEAL 11:
“Orduların, Firavun ve Semûd’un haberi sana geldi mi?” (85 Buruc 17-18)

YANLIŞ MEAL 11:
“Orduların, Firavun ve Semûd’un hadisi sana geldi mi?” (85 Buruc 17-18)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 12

هَلْ اَتٰيكَ حَدٖيثُ الْغَاشِيَةِ

DOĞRU MEAL 12:
“Dehşeti her şeyi kaplayan felaketin haberi sana geldi mi?” (88 Gaşiye 1)

YANLIŞ MEAL 12:
“Dehşeti her şeyi kaplayan felaketin hadisi sana geldi mi?” (88 Gaşiye 1)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 13

هَلْ اَتٰيكَ حَدٖيثُ ضَيْفِ اِبْرٰهٖيمَ الْمُكْرَمٖينَ

DOĞRU MEAL 13:
“Ey Muhammed!) İbrahim’in ağırlanan misafirlerinin haberi sana geldi mi?” (51 Zariyat 24)

YANLIŞ MEAL 13:
“Ey Muhammed!) İbrahim’in ağırlanan misafirlerinin hadisi sana geldi mi?” (51 Zariyat 24)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 14

.فَقَالُوا رَبَّنَا بَاعِدْ بَيْنَ اَسْفَارِنَا وَظَلَمُوا اَنْفُسَهُمْ فَجَعَلْنَاهُمْ اَحَادٖيثَ وَمَزَّقْنَاهُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ اِنَّ فٖى ذٰلِكَ لَاٰيَاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ

DOĞRU MEAL 14:
“Onlar ise, “Ey Rabbimiz! Yolculuğumuzun konakları arasını uzaklaştır” dediler ve kendilerine zulmettiler. Biz de onları ibret kıssalarına çevirdik ve kendilerini darmadağın ettik. Şüphesiz ki bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.” (34 Sebe 19)

YANLIŞ MEAL 14:
“Onlar ise, “Ey Rabbimiz! Yolculuğumuzun konakları arasını uzaklaştır” dediler ve kendilerine zulmettiler. Biz de onları ibret hadislerine çevirdik ve kendilerini darmadağın ettik. Şüphesiz ki bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.” (34 Sebe 19)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 15

.ثُمَّ اَرْسَلْنَا رُسُلَنَا تَتْرَا كُلَّمَا جَاءَ اُمَّةً رَسُولُهَا كَذَّبُوهُ فَاَتْبَعْنَا بَعْضَهُمْ بَعْضًا وَجَعَلْنَاهُمْ اَحَادٖيثَ فَبُعْدًا لِقَوْمٍ لَا يُؤْمِنُونَ

DOĞRU MEAL 15:
“Sonra arka arkaya peygamberlerimizi gönderdik. Her ümmete kendi peygamberi geldikçe onu yalanladılar. Biz de onları birbiri ardından helak ettik ve onları birer ibretli hikaye yaptık. Artık inanmayan bir kavim Allah’ın rahmetinden uzak olsun!” (23 Müminun 44)

YANLIŞ MEAL 15:
“Sonra arka arkaya peygamberlerimizi gönderdik. Her ümmete kendi peygamberi geldikçe onu yalanladılar. Biz de onları birbiri ardından helak ettik ve onları birer ibretli hadis yaptık. Artık inanmayan bir kavim Allah’ın rahmetinden uzak olsun!” (23 Müminun 44)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 16

وَقَالَ الَّذِى اشْتَرٰیهُ مِنْ مِصْرَ لاِمْرَاَتِهٖ اَكْرِمٖى مَثْوٰیهُ عَسٰى اَنْ يَنْفَعَنَا اَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَدًا وَكَذٰلِكَ مَكَّنَّا لِيُوسُفَ فِى الْاَرْضِ وَلِنُعَلِّمَهُ مِنْ تَاْوٖيلِ الْاَحَادٖيثِ وَاللّٰهُ غَالِبٌ عَلٰى اَمْرِهٖ وَلٰكِنَّ اَكْثَرَ .النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

DOĞRU MEAL 16:
“O’nu satın alan Mısırlı kişi hanımına dedi ki: “Ona iyi bak. Belki bize yararı dokunur veya onu evlat ediniriz.” İşte böylece biz Yûsuf’u o yere (Mısır’a) yerleştirdik ve ona (rüyadaki) olayların/haberlerin yorumunu öğretelim diye böyle yaptık. Allah işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.”(12 Yusuf 21)

YANLIŞ MEAL 16:
“O’nu satın alan Mısırlı kişi hanımına dedi ki: “Ona iyi bak. Belki bize yararı dokunur veya onu evlat ediniriz.” İşte böylece biz Yûsuf’u o yere (Mısır’a) yerleştirdik ve ona (rüyadaki) olayların/hadislerin yorumunu öğretelim diye böyle yaptık. Allah işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.”(12 Yusuf 21)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 17

.قَالَ فَاِنِ اتَّبَعْتَنٖى فَلَا تَسْپَلْنٖى عَنْ شَیْءٍ حَتّٰى اُحْدِثَ لَكَ مِنْهُ ذِكْرًا

DOĞRU MEAL 17:
“Dedi ki: “O halde bana tâbi olacaksan, kendisinden ben bir söz açmadıkça, bana hiç bir şeyden sorma.” (18 Kehf 70.)

YANLIŞ MEAL 17:
“Dedi ki: “O halde bana tâbi olacaksan, kendisinden ben bir hadis açmadıkça, bana hiç bir şeyden sorma.” (18 Kehf 70.)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 18

.وَكَذٰلِكَ يَجْتَبٖيكَ رَبُّكَ وَيُعَلِّمُكَ مِنْ تَاْوٖيلِ الْاَحَادٖيثِ وَيُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكَ وَعَلٰى اٰلِ يَعْقُوبَ كَمَا اَتَمَّهَا عَلٰى اَبَوَيْكَ مِنْ قَبْلُ اِبْرٰهٖيمَ وَاِسْحٰقَ اِنَّ رَبَّكَ عَلٖيمٌ حَكٖيمٌ

DOĞRU MEAL 18:
“İşte Rabbin seni böylece seçecek, sana (rüyada görülen) olayların ve sözlerin yorumunu öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak’a nimetlerini tamamladığı gibi sana ve Yakub soyuna da tamamlayacaktır. Şüphesiz Rabbin hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (12 Yusuf 6)

YANLIŞ MEAL 18:
“İşte Rabbin seni böylece seçecek, sana (rüyada görülen) olayların ve hadislerin yorumunu öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak’a nimetlerini tamamladığı gibi sana ve Yakub soyuna da tamamlayacaktır. Şüphesiz Rabbin hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (12 Yusuf 6)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 19

(99 Zilzal 4) .يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ اَخْبَارَهَا

DOĞRU MEAL 19:
“İşte o gün yer, kendi haberlerini anlatır.” (99 Zilzal 4)

YANLIŞ MEAL 19:
“İşte o gün yer, kendi hadislerini anlatır.“ (99 Zilzal 4)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 20

.وَاَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ

DOĞRU MEAL 20:
“Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.“ (93 Duha 11)

YANLIŞ MEAL 20:
“Rabbinin nimetine gelince; işte onu hadis et.“ (93 Duha 11)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 21

.وَمَا يَاْتٖيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنَ الرَّحْمٰنِ مُحْدَثٍ اِلَّا كَانُوا عَنْهُ مُعْرِضٖينَ

DOĞRU MEAL 21:
“Rahmân’dan kendilerine gelen her yeni öğütten mutlaka yüz çevirirler.“ (26 Şuara 5)

YANLIŞ MEAL 21:
“Rahmân’dan kendilerine gelen her yeni hadisten mutlaka yüz çevirirler.“ (26 Şuara 5)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 22

.مَا يَاْتٖيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ اِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ

DOĞRU MEAL 22:
“Rab’lerinden kendilerine yeni bir öğüt (bir uyarı) gelmez ki, onlar mutlaka onu alaya alarak, kalpleri de gaflette olarak dinlemesinler.“ (21 Enbiya 2)

YANLIŞ MEAL 22:
“Rab’lerinden kendilerine yeni bir hadis (bir uyarı) gelmez ki, onlar mutlaka onu alaya alarak, kalpleri de gaflette olarak dinlemesinler.” (21 Enbiya 2)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 23

.وَاِذْ اَسَرَّ النَّبِىُّ اِلٰى بَعْضِ اَزْوَاجِهٖ حَدٖيثًا فَلَمَّا نَبَّاَتْ بِهٖ وَاَظْهَرَهُ اللّٰهُ عَلَيْهِ عَرَّفَ بَعْضَهُ وَاَعْرَضَ عَنْ بَعْضٍ فَلَمَّا نَبَّاَهَا بِهٖ قَالَتْ مَنْ اَنْبَاَكَ هٰذَا قَالَ نَبَّاَنِىَ الْعَلٖيمُ الْخَبٖيرُ

DOĞRU MEAL 23:
“Hani peygamber eşlerinden birine gizli bir söz söylemişti. Fakat eşi o sözü (başkasına) haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona (sırrı açıklayan eşine) haber verince o, “Bunu sana kim bildirdi?” dedi. Peygamber, “Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdi” dedi.” (66 Tahrim 3)

YANLIŞ MEAL 23:
“Hani peygamber eşlerinden birine gizli bir hadis söylemişti. Fakat eşi o hadisi (başkasına) haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona (sırrı açıklayan eşine) haber verince o, “Bunu sana kim bildirdi?” dedi. Peygamber, “Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdi” dedi.” (66 Tahrim 3)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 24

.وَكَذٰلِكَ اَنْزَلْنَاهُ قُرْاٰنًا عَرَبِیًّا وَصَرَّفْنَا فٖيهِ مِنَ الْوَعٖيدِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ اَوْ يُحْدِثُ لَهُمْ ذِكْرًا

DOĞRU MEAL 24:
“Böylece Kur’an’ı Arapça olarak biz indirdik ve olur ki Allah’a karşı gelmekten sakınırlar, yahut onlara bir öğüt olsun diye onda tehditleri tekrar tekrar sıraladık.” (20 Ta-ha 113)

YANLIŞ MEAL 24:
“Böylece Kur’an’ı Arapça olarak biz indirdik ve olur ki Allah’a karşı gelmekten sakınırlar, yahut onlara bir hadis olsun diye onda tehditleri tekrar tekrar sıraladık.” (20 Ta-ha 113)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 25

.وَاِذَا لَقُوا الَّذٖينَ اٰمَنُوا قَالُوا اٰمَنَّا وَاِذَا خَلَا بَعْضُهُمْ اِلٰى بَعْضٍ قَالُوا اَتُحَدِّثُونَهُمْ بِمَا فَتَحَ اللّٰهُ عَلَيْكُمْ لِيُحَاجُّوكُمْ بِهٖ عِنْدَ رَبِّكُمْ اَفَلَا تَعْقِلُونَ

DOĞRU MEAL 25:
“Onlar iman edenlerle karşılaşınca, “İman ettik” derler. Birbirleriyle baş başa kaldıklarında da şöyle derler: “Rabbinizin huzurunda delil olarak kullanıp sizi sustursunlar diye mi, Allah’ın size bildirdiklerini onlara haber mi veriyorsunuz? (Bu kadarcık şeye) akıl erdiremiyor musunuz?” (2 Bakara 76)

YANLIŞ MEAL 25:
“Onlar iman edenlerle karşılaşınca, “İman ettik” derler. Birbirleriyle baş başa kaldıklarında da şöyle derler: “Rabbinizin huzurunda delil olarak kullanıp sizi sustursunlar diye mi, Allah’ın size bildirdiklerini onlara hadis mi veriyorsunuz? (Bu kadarcık şeye) akıl erdiremiyor musunuz?” (2 Bakara 76)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 26

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِى الْكِتَابِ اَنْ اِذَا سَمِعْتُمْ اٰيَاتِ اللّٰهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَاُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتّٰى يَخُوضُوا فٖى حَدٖيثٍ غَيْرِهٖ اِنَّكُمْ اِذًا مِثْلُهُمْ اِنَّ اللّٰهَ جَامِعُ الْمُنَافِقٖينَ وَالْكَافِرٖينَ .فٖى جَهَنَّمَ جَمٖيعًا

DOĞRU MEAL 26:
“Oysa Allah size Kitapta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi halde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.” (4 Nisa 140)

YANLIŞ MEAL 26:
“Oysa Allah size Kitapta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir hadise geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi halde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.” (4 Nisa 140)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 27

يَا اَيُّهَا النَّبِىُّ اِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَاَحْصُوا الْعِدَّةَ وَاتَّقُوا اللّٰهَ رَبَّكُمْ لَا تُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَلَا يَخْرُجْنَ اِلَّا اَنْ يَاْتٖينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ وَتِلْكَ حُدُودُ اللّٰهِ وَمَنْ يَتَعَدَّ .حُدُودَ اللّٰهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ لَا تَدْرٖى لَعَلَّ اللّٰهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذٰلِكَ اَمْرًا

DOĞRU MEAL 27:
“Ey peygamber! Kadınları boşamak istediğinizde onları iddetlerini dikkate alarak (temizlik halinde) boşayın ve iddeti sayın. Rabbiniz olan Allah’a karşı gelmekten sakının. Apaçık bir hayasızlık yap-maları dışında onları (bekleme süresince) evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Kim Allah’ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilemezsin, olur ki Allah, sonra yeni bir durum ortaya çıkarır.” (65 Talak 1)

YANLIŞ MEAL 27:
“Ey peygamber! Kadınları boşamak istediğinizde onları iddetlerini dikkate alarak (temizlik halinde) boşayın ve iddeti sayın. Rabbiniz olan Allah’a karşı gelmekten sakının. Apaçık bir hayasızlık yapma-ları dışında onları (bekleme süresince) evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Kim Allah’ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilemezsin, olur ki Allah, sonra yeni bir durum hadis eder.” (65 Talak 1)

İNKARCILARIN TAHRİF ETMEYE CESARET EDEMEDİKLERİ AYETLER 28

يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِىِّ اِلَّا اَنْ يُؤْذَنَ لَكُمْ اِلٰى طَعَامٍ غَيْرَ نَاظِرٖينَ اِنٰیهُ وَلٰكِنْ اِذَا دُعٖيتُمْ فَادْخُلُوا فَاِذَا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُوا وَلَا مُسْتَاْنِسٖينَ لِحَدٖيثٍ اِنَّ ذٰلِكُمْ كَانَ يُؤْذِى النَّبِىَّ فَيَسْتَحْيٖ مِنْكُمْ وَاللّٰهُ لَا يَسْتَحْيٖ مِنَ الْحَقِّ وَاِذَا سَاَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعًا فَسْپَلُوهُنَّ مِنْ وَرَاءِ حِجَابٍ ذٰلِكُمْ اَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَقُلُوبِهِنَّ وَمَا كَانَ لَكُمْ اَنْ تُؤْذُوا رَسُولَ اللّٰهِ وَلَا اَنْ تَنْكِحُوا .اَزْوَاجَهُ مِنْ بَعْدِهٖ اَبَدًا اِنَّ ذٰلِكُمْ كَانَ عِنْدَ اللّٰهِ عَظٖيمًا

DOĞRU MEAL 28:
“Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır.” (33 Ahzap 53.)

YANLIŞ MEAL 28:
“Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Hadis için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır.” (33 Ahzap 53.)

Hadis İnkarcıları’nın ilmî değil, ama ihanet ve şeytanî planlarının neticesi olarak Kur’an ayetlerini süflî emelleri için kullanmada çok, ama çok mahir oldukları kadar, çok da ahlaksız ve pervasız olduklarını misalleriyle gördük.

İsmi bizden olan ve akademist, ilahiyatçı ünvanı taşıyan bu adamların dışında İslam adına bir kelime bilmedikleri halde bir mal gibi satıldıkları kafirlerin ellerine tutuşturdukları kağıtlarda yazılı olanları kendi fikirleriymiş gibi anlatarak dine kafirlerden daha büyük zarar veriyorlar. Dahası onların Kur’an Ve Sünnet İnkarcısı olmalarının yanında katıksız birer MİSYONER olduklarını gördük.

Hadisi, Kur’an ayetlerine inkar ettirme çabaları ile esas varmak istedikleri yolun son noktası Kur’an’ın inkarıdır. Ancak bu Allah Düşmanları’nın kirli emellerine kurban etmeye cesaret edemedikleri ayetler de var.

Yanlış yolda oldukları kendilerine defalarca söylenmesine rağmen bu adamlar yollarına devam etmektedirler. Bu şeytanî planlarının arkasındaki gerçeği göremeyenler onların bu hezeyanlarını doğru kabul ediyor, görenler de tamamıyle reddediyorlar.

SON SÖZ

8 ayeti tahrif ederek Hadisleri Kur’an-ı Kerim’e ettirmek için kullandıkları gibi, 28 ayetin bir defalığına tahrif edilmiş meallerini okumalarını istedik. Böylece yanlış, yalan, ihanet ve inkarlarından vazgeçip vazgeçmeyeceklerini görmek istedik.

Tercih onların, ama bu adamların İslam Dini ile savaştan vazgeçmelerini istemek de bizim hak ve vazifemizdir. Bu çalışma inkarcıları durdurmaya yetmese bile, onlara kanıp imanlarını kaybetme noktasına gelen insanları uyarmaya yeter inşaallah! Bütün çabamız insanların imanlarını kaybetmemeleridir.

Gayret bizden, tevfik Allah Teâlâ’dandır.

Muhammed Mücahid Okcu
www.muhammedmucahid.com

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments