Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Ana SayfaGenelİslam Dünyası İşgal Altında

İslam Dünyası İşgal Altında

Sanki insanlık çehre değiştirmiş, düşünceler dumura uğramış, hafiza kaybı baş göstermiş. İnsanî duygular yok olduğu gibi, imanî duygularda ortadan kalkmış. Yani insanlık kendi kuyusunu, kendi mezarını kendisi kazıyor. Kendi putlarını kendileri yapıyor, yine kendileri tapıyor bugünün insanları. Kimi zulüm ile adâd olmayı beklerken, kimi de zulme rıza göstererek zulme ortak olmayı, ya da haksızlık karşısında susarak “dilsiz şeytan” olmayı kabul edebiliyor. Açıkçası her şey normal karşılanıyor.

Bakıyorum da, işgaller, katliamlar, işkenceler, tecavüzler günümüzde sanki normal olaylar gibi karşılanabiliyor.

Azılı katil devletler, istedikleri devletleri işgal etme hakkına sahipmişler gibi bir hal içerisindeler. İstedikleri devleti işgal etmek, istedikleri insanları katletmek, istediklerine tecavüz etmek, istediklerini terörist ilan etmek gibi hakları var. Bu hakkı kim onlara veriyor dersiniz?

ABD herhangi bir ülkeyi pervasızca işgal edebiliyor. Rusya herhangi bir ülkeyi pervasızca işgal edebiliyor. Yahudiler herhangi bir ülkeyi pervasızca işgal edebiliyor. Çin, İngiltere, Fransa daha niceleri herhangi bir ülkeyi pervasızca işgal edebiliyorlar. Ve bu işgalciler İŞGALCİ veya TERÖRİST ilan edilemiyorlar.

İşgal edilen ülkelerin insanları Allah için vatanlarını, kendilerini, kadınlarını, çocuklarını, mazlum insanları korumak için ilkel silahlarla bu modern silahlı moderin hayvanlara karşı saldırıya geçtikleri zaman “terörist” ilan ediliyorlar. Hangi kriterler buna müsade ediyor?

Lafa gelince mangalda kül bırakılmıyor; ama, şerrefsizliğin her türlüsü Müslümanlar ve diğer mazlum insanların üzerinde deneniyor. Bu durum karşısında kanı donmayan akl-ı selim insan var mı?

21. Asır Dünyası’nın medeniyetinden bahsedilmeye başlandığı zaman, inanın bir taraftan gülüyür, bir taraftan da o an aklıma neler gelirse sayıp döküyorum. “Hay tüküreydim sizin medeniyetinizin içine” cümlesi en basit bir tepkidir benim için.

Yazımıza başlık olarak “İslam Dünyası işgal altında” seçmemiz bile birilerini rahatsız edecektir. Fakat bunun hesabını, kitabını yapacak kadar dünya sevdalısı olmadığımız için olsa gerek, ölümün gelip bu bedeni alıp götürmeden insanlığa dilimizin döndüğü kadarını haykırmak istiyoruz.

Netice itibarı ile, bugün İslam Dünyası toptan işgal altındadır. Bunu bir tarafa kaydediniz lütfen.

Bu işgalleri üç kısma ayırabiliriz:

  1. Küfür Devletleri tarafından işgal edilmiş ve kendileri adına devlet kurulmuş olan topraklar.

2. Doğrudan küfür devletleri tarafından işgal edilenler ülkeler. Açık işgale uğrayan ülkeler.

3. Küfür devletlerinin Müslümanların başına bela ettikleri kukla idareciler tarafından küfrün sömürüsüne terkedilenler ülkeler. Gizli işgale uğrayan ülkeler.

İsterseniz açık ve bariz bir şekilde şu an işgal altında olan Müslüman topraklarına bir bakalım.

Doğrudan İşgal Altında Olan İslam Ülkeleri

Afganistan, ABD’nin işgali altında.

Azerbaycan, Ermeniler’in işgali altında.

Bosna, Sırbistan’ın işgali altında.

Çeçenisten, Rusya’nin işgali altında.

Doğu Türkistan, Çin’in işgali altında.

Filistin, Yahudiler’in işgali altında.

Irak, ABD’nin işgali altında.

Keşmir, Hindistan’ın işgali altında.

Kıbrıs, Rumlar’ın işgali altında.

Kırım, Rusya’nin işgali altında.

Kosova, Sırbistan’ın işgali altında.

Makedonya, Sırbistan’ın işgali altında.

Sancak, Sırbistan’ın işgali altında.

Bu listeye daha birçok ülke ismini eklemek mümkün. Afrika ülkelerinden Eritre, Mora gibi bir asırdan fazla bir zamandır istiklal mücadelesi veren birçok Müslüman ülke var. Kırım bunların en bariz misaldir.

Dolaylı Olarak İşgal Altında Olan Müslüman Ülkeler

Bunları saymak için bayağı ter dökmek gerekecek. En iyisi mi biz şöyle bir çözüm bulalım. Siz değerli okuyucularım. Bugün idarecileri tarafından küfür milletlerine sunulmamış, idarecileri küfrün kulu kölesi olmayan, dahası kendileri o küfür milletlerine mensup oldukları halde Müslümanların hatası olarak Müslümanlara idareci seçilmemiş olan devletleri sıralayınız. Yani bu işi ben size havale ediyorum. Dolaylı yoldan işgal altında olan Müslüman ülkeleri sıralamanızı…

Tabi ki, bir düzinelik bir sayıya ulaşabilirseniz, ben bayram ederim. Lakin ben bu sayıyı telaffuz edecek kadar cesaretli değilim. Yabi çok az devlet Allah Düşmanı işgalcilere boyun eğmiyorlar. Fakat hiçbir zaman da darbe, provokasyon ve her türlü savaşı uyguluyorlar.

Fakat bildiğim tek şey, Müslümanların kıyama kalkıp ülkelerini düşmanların açık ve gizli işgallerinden kurtarmaları gerektiğidir. Bundan herkes sorumludur.

“İslam tek millettir” ve “küfür tek millettir” düsturuna göre hareket edip işgallere son vermeliyiz. Ölmesini bilecek kadar cesarete sahip olmayanlar, hür bir şekilde yaşamaya asla hakları olamaz.

Esaret altından kurtulmak için hiçbir çaba sarfetmeyen insanların hem Müslümanlıklarından, hem de insanlıklarından şüphe ederim. Lütfen yanlışsam beni uyarınız.

Muhammed Mücahid Okcu

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments